Carmela Corren


Carmela Corren (Tel Aviv, 13 februari 1938) is een Israëlische schlagerzangeres.

Carmela wilde oorspronkelijk danseres worden maar door een kwetsuur ging dat niet meer en legde ze zich toe op het zingen. De Amerikaanse TV-producent Ed Sullivan ontdekte haar toen hij in Jeruzalem was. Carmela vertoefde op dat moment in het Israëlische leger alwaar ze haar succes met Hava Naguila voor de militairen nog eens nuttig kon maken. Sullivan bracht haar naar New York waar ze in films en TV-producties meespeelde. In het begin van de jaren 60 werd Corren ook in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en een beetje in Nederland bekend. Anneke Gronloh coverde vele hits van haar en scoorde beiden o.a. in onze charts met “Eine Rose in Santa Monica”, “Surabaya”en “Rosen haben Dornen”, “Besame Mucho” Met het lied Eine Rose aus Santa Monica werd ze in 1962 7de op het DuitseSchlagerfestival, het lied stond verschillende weken in de hitparade. Een jaar later deed ze ook mee aan het Eurovisiesongfestival in Londen namens Oostenrijk met het lied Vielleicht geschieht ein Wunder dat 7de werd.

In 1979 kwam ze plotseling bij ons aanwaaien via een Limburgse talentscout. Wij produceerde een album met haar en trokken daarvan een single ‘HAVA NAGEELA” deze werd in een dance-rhythm gearrangeerd waarvan ook een 12″werd gereleased. Daarna vertrok ze plotseling naar Florida en hoorden niets meer van haar!!  Het schijnt dat ze tegenwoordig  een teruggetrokken leven lijdt bij haar familie  in Tel Aviv.

Bekende Schlagers o.a:

“Wer in deine Augen sieht” (1961)
“Sei nicht traurig, geliebte Mama (You’re Not Losing A Daughter, Mama)” (1961)
“Eine Rose aus Santa Monica” (1962)
“Wann kommt der Tag” (1962)
“Rosen haben Dornen” (1963)
“Abschiednehmen tut so weh” (1965)
“Alles war ein Traum” (Même si tu revenais) (1967)
“Heiß wie die Sonne” (1968)
“Never never never”(1979) – Mamicha rec’s+LP

Haar originele site en volledige info: CARMELA CORREN

One thought on “Carmela Corren

  1. Carmela Corren is een fantastische zangeres met een groot bereik, heb vroeger vele platen van haar gekocht, op CD is helaas niet veel te krijgen, buiten de Bear Family CD….JAMMER HOOR!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s